BIOGRAFIJA

2013 - 2020

SAN DI EGO je slovenska rock zasedba, ki jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki: Sergej Škofljanec (vokal, akustična kitara, klavir), Matic Ajdič (kitara, spremljevalni vokal), Martin Rozman (bas, spremljevalni vokal) in Jure Doles (bobni).

Fantje so pod okriljem založbe Dallas Records predstavili že zavidljivo število singlov in videospotov, med katerimi so poleg avtorskih pesmi največ pozornosti pritegnili s priredbami »Stayin’ Alive« skupine Bee Gees, »Touch me« Samanthe Fox, »Julija« Aleksandra Mežka, »Dancing Queen« skupine Abba in aktualna »Anita ni nikoli« skupine Halo, ter s tem pridobili veliko oboževalcev tako pri nas kot v tujini.

Vse skupaj se je začelo leta 2013, ko so se fantje iz različnih znanih zasedb znašli za isto mizo in se neobremenjeno odločili ustanoviti band, ki bo zadovoljil njihovo lačno rockersko dušo. Kot bi mignil so se znašli v studiu in posneli svoj prvi avtorski material.

S prvim singlom in videospotom »Zadnji cent« so želeli pokazati, da se ne šalijo in da je hard rock glasba tista, ki jo nosijo v svojih srcih. Za predstavitev slednjega so izvedli svoj prvi koncert, s katerim so napolnili ljubljanski Orto Bar. Sledila je balada »Sonce je tam kjer si ti«, s katero pa so predstavili tudi svojo nežnejšo plat. Tretji singel z videospotom so izdali bolj za šalo kot zares, vendar pa je bil prav ta tisti, ki jih je najbolj zaznamoval in spravil na zemljevid slovenske glasbene scene. To je bila priredba super hita iz sedemdesetih skupine Bee Gees »Stayin’ Alive«.

Svoj prvi istoimenski album so San Di Ego izdali oktobra 2014, ki je bil predstavljen mesec kasneje v ljubljanski Biljardni hiši z rekordno udeležbo. Sledili so še singli »Domina«, »Izbrisani« in »Pompin«, za katere so posneli tudi videospote, s katerimi so poudarili lahkotnost in šaljivost njihovih besedil, v katerih pa se velikokrat skriva tudi grenka realnost in sporočilnost.

Po neverjetno pozitivnih kritikah priredbe Stayin’ Alive, so se fantje za naslednji korak odločili posneti slovensko priredbo in sicer »Julijo« Aleksandra Mežka, s katero so osvojili srca širše publike in katera se vztrajno vrti na radijskih postajah. Konec februarja 2016 so San Di Ego presenetili tudi z nastopom na EMI s skladbo »Brez tebe«. Sledila je še ena uspešna predelava velikega hita iz osemdesetih »Touch me« Samanthe Fox, zaradi katere se je slednja celo odzvala in z videom sporočila, da je to zanjo najbolj posebna priredba pesmi, kar jih je kdaj slišala.

Marca 2017 so San Di Ego izdali svoj drugi album Doktor za Rock ‘n’ Roll, katerega je napovedal tudi istoimenski singel in vizualno atraktiven videospot. Izid plošče so počastili z velikim nabito polnim koncertom v Cvetličarni, kjer so hkrati tudi proslavili štiriletnico od svojega prvega koncerta. Utrinke s Cvetličarne je moč videti tudi v videospotu, v katerem so fantje znova združili moči z Aleksandrom Mežkom in posneli zanimiv duet s pesmijo »Gledam tvoje slike«. Isto leto je bilo zaznamovano tudi zaradi skupnega nastopa s Samantho Fox na festivalu Pivo in cvetje, kjer so fantje uprizorili spektakularen koncert, ki bo marsikomu ostal še dolgo v spominu.
Leto 2018 je bilo za San Di Ego pestro, saj so svojo petletnico delovanja zabeležili z rekordnim številom koncertov po celi Sloveniji, hkrati pa posneli in izdali novi singel z videospotom in sicer priredbo slovitega disco hita zasedbe Abba »Dancing Queen«. Istega leta so fantje tudi pričeli s snemanjem svojega tretjega albuma.

Tudi leto 2019 je bilo za fante precej delavno, saj so poleg številnih nastopov izdali kar tri nove single in videospote iz prihajajoče plošče: »Zdaj je čas«, »Osamljeno dekle« ter aktualno priredbo vsem poznane »Anita ni nikoli« skupine Halo.

San Di Ego pa se lahko pohvalijo predvsem s svojimi nastopi. Za seboj imajo številne koncerte, s katerimi so zajeli skoraj vso Slovenijo in nastopili tudi na mnogih večjih festivalih kot so Pivo in cvetje, Noč v Bitnjah, Lampiončki, Gora Rocka… Njihove koncerte odlikujejo profesionalnost, atraktivnost, močna energija, kvalitetna izvedba, ter skrbno izbran repertoar, ki zadovolji tudi najzahtevnejše občinstvo. Repertoar je zelo obširen, saj poleg lastnih avtorskih skladb zajema tudi večino največjih rockerskih hitov, predvsem sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja. Njihova značilnost pa so tudi venčki legendarnih zasedb, kot so Deep Purple, Bon Jovi, Whitesnake, Led Zeppelin, Guns N’ Roses in Queen.

V leto 2020 fantje vstopajo z izidom svoje tretje plošče »Zdaj je čas« in velikim promocijskim koncertom v ljubljanski Cvetličarni ter obljubljajo še številne nastope po celi Sloveniji.