BIOGRAFIJA

2013 - 2020

 

SAN DI EGO je slovenska rock zasedba, ki je nastala leta 2013. Pod okriljem založbe Dallas Records je do sedaj izdala 3 albume: San Di Ego (2014), Doktor za Rock ‘n’ Roll (2017) in Zdaj je čas (2020). Člani skupine so predstavili zavidljivo število singlov in videospotov, med katerimi so poleg avtorskih pesmi največ pozornosti pritegnili s priredbami »Stayin’ Alive« skupine Bee Gees, »Touch Me« Samanthe Fox, »Julija« Aleksandra Mežka, »Dancing Queen« skupine ABBA in  »Anita ni nikoli« skupine Halo. Z njimi so si pridobili veliko oboževalcev tako doma kot v tujini. Sodelovali in nastopali pa so tudi z zvenečimi imeni, kot so Samantha Fox, Aleksander Mežek ter Tulijo Furlanič.

 

Fantje se lahko pohvalijo predvsem s svojimi nastopi. Za seboj imajo številne koncerte, s katerimi so zajeli vso Slovenijo. Nastopili so tudi na vseh večjih festivalih. Njihove koncerte odlikujejo atraktivnost, močna energija, kvalitetna izvedba ter skrbno izbran repertoar, ki je zelo obširen, saj poleg lastnih avtorskih skladb vsebuje tudi večino največjih rokovskih hitov predvsem iz sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja. Tako zadovoljijo tudi najzahtevnejše občinstvo.

 

Epidemija novega koronavirusa je dodobra premešala karte tudi v skupini San Di EGO, zato se v postepidemično koncertno sezono podajajo z novim pevcem ter s prenovljeno produkcijsko in avtorsko ekipo. Nastaja že material za četrti album. Septembra bo z njega izdan prvi singel z naslovom Vse besede. Zanj bo posnet tudi videospot.

Fantje obljubljajo, da bodo tudi v prihodnje ostali zvesti rock glasbi, pristnosti in dobremu vzdušju tako na odru kot pod njim.

Kdo pa je novi pevec zasedbe San Di EGO?

To je Matic Nareks, priznani vokalist in učitelj petja iz Savinjske regije, katerega glasbeno udejstvovanje in nastopi izpričujejo zgodbo o pristnem rokenrolu. S svojo karizmatično prezenco ter neverjetnim vokalom je z nastopi v različnih glasbenih skupinah polnil domače in tuje odre, ki si jih je v 15-letni karieri delil z mnogo zvenečimi imeni glasbene industrije.

Prenovljeni, sveži in pozitivne energije polni člani skupine San Di EGO verjamejo, da bodo s to združitvijo spisali novo poglavje v slovenski rock glasbi.